Komorová chladící pec
Komorové chladící pece máme elektrické a plynové, elektrické mají po obvodu odporové spirály, kterými se tamprovna vyhřívá. A plynová má komory, přes které se vyhřívá vzduch a vhání se do vnitřního prostoru. Chladící pec se skládá z komory, ve které se ventilátorama reguluje proudění vzduchu a upravuje teplota uvnitř pece. Teplota se reguluje až na cca 50 °C a postupně se snižuje teplota výrobku postupně až na pokojovou teplotu.
Obrázek znázorňuje stručný nákres tamprovny. Ze předu se dvířkami ve vratech vkládají výrobky do pece a staví na stabilní rošt, který je upevněn v koši a má několik pater, podle potřeby a výšky výrobku. Chlazení probíhá asi 4 - 12 h a výš. Z důvodů rovnoměrného chlazení je potřeba, aby vzduch v tamprovně cirkuloval, aby se teplota mohla rovnoměrně snížit o 500 až 600 °C.